Måltider

kokk1

Kokken vår i full sving

I Espira Dvergsnes har vi en egen kokk som lager all maten vi serverer fra «bunnen av» i h.t. de retningslinjer som gjelder for mat og måltider i barnehager.  I 2012 fikk vi nytt proft kjøkken.

Barna får frokost før kl.08.00. Senere blir det servert varm lunsj som f.eks. fiskekaker, havregrøt, eller fredagspizza som barna er så glade i. Til ettermiddagsmat serveres nybakt brød. Barna får melk til frokost, brødmåltid og frukt.  Når vi serverer ny mat, gjør vi det flere ganger, for å gi barna mulighet til å bli kjent med nye smaker. Vi tilrettelegger og gir fullgodt mattilbud til barn som har ulike matallergier/intoleranse eller av andre grunner ikke kan ha ulike matsorter. Vi gjør ikke noe ekstra med mat ved bursdager, siden vi spiser i fellesrom. Vi har aktiviteter og fokus på barnet på avdelingen. Foreldre tar heller ikke med noe bursdagsmat til barnehagen. Barnekjøkkenet er det gamle kjøkkenet som vi flyttet ut da vi fikk «Proff kjøkkenet» og som brukes til frokost og ulike gruppeaktiviteter av alle avdelingene. Her lages det mat, kuttes, smakes, bakes eller det foregår ulike formingsaktiviteter.

Fiskekake og grønnskapblanding1

Fiskekaker og grønnsaksblanding – Klikk på bildet for å se vår ukemeny

 

 

 

 

 

 

 

 

Personvern